bassetberner

Alla inlägg den 13 augusti 2012

Av bassetberner - 13 augusti 2012 08:33

Ja då var debuten i officiella sammanhang gjord. Det var så nära stor succé men vi föll på mållinjen...

Det var ju bara 3 bruxellois anmälda till Askersund och väl där kunde jag konstatera att Inky-Pink var ensam tik.

Först in var en fin tikvalp som såklart blev BIR-valp, sen en hane som fick very good och då blev det ju helt plötsligt väldigt spännande!

In i ringen och Stinkarn kutade på som om hon ägde ringen. Svansen i topp och vi fick ta ett varv. Sen var det dags för bordet som inte är hennes favorit. Men det gick över förväntan. Domaren kollade tänder, klämde och kände. Sen fick Stinkarn stå kvar på bordet och det gjorde hon med den äran. Absolut stilla och bra hållning. Jag hörde kritiken dikteras och det var bara finfina ord.

Sen ville domaren se oss i rörelse igen. Men se det ville inte den lilla griffonen. Då hade hon surat ur för hon hade varit tvungen att stå på bordet. Så hon vägrade vara glad och hålla upp svansen. Vi fick flera försök men icke sa nicke. Jag vill inte sa hon. Så very good pga av svansfadäsen! Skit också.

Kritiken blev:

9 months very feminine Excellent type and size. Correct head and expression. Excellent ears. Very good neck, topline and tailset. Excellent angulation and body for the age. Excellent coat quality and colour. Moving very well, unfortunately with the tail down.


Men jag har full förståelse för det. Hon ska ha svansen rakt upp och har man då inte det så ska man inte få excellent och CK. Helt rätt av domaren att slå ner på det. Men jäklars vilken kritik. Det här kan nog bli roligt i framtiden, bara att träna vidare.


 

Eftersom jag åkte själv har jag inga bilder för utom denna kassa från mobilen, men bättre den än ingen... =)

Ovido - Quiz & Flashcards